hsbcden küçük şirketlere şok, Dünyanın en büyük global bankaları arasında yer alan ve ülkemizde de faaliyette olan HSBC’den beklenmeyen bir karar geldi. Gelen bilgilere göre HSBC’nin İngiltere yönetimi, uluslararası odaklı çalışmayan, ülke içi satışlar yapmakta olan küçük çaplı şirketlerle yollarını ayırma kararı aldı. Bu kararın ilk önce İngiltere gibi büyük bir ülkede alınması sonraki dönemde diğer ülkelere sıçrama payını da açık tutuyor. Kaç tane şirketle yolların ayrılacağına dair şu ana kadar bir açıklama gelmezken detaylı bilgilere aşağıdan bakalım. Jale Özgentürk’ün kaleminden geliyor.
ULUSLARARASI ODAKLILAR
“Ticari Bankacılık portföyümüzü gözden geçirdik. Bu değerlendirme sonucunda en iyi hizmeti vereceğimizi düşündüğümüz ve kaynaklarımızı en verimli kullanacağımız müşterilerimize odaklanmayı hedefledik. Bu müşteriler genellikle aktif olarak uluslararası arenada iş yapan ya da yakın bir gelecekte uluslararası arenaya açılmayı hedefleyen ve Türkiye’de sunduğumuz hizmetlerden en üst düzeyde faydalanan işletmeler.”
HSBC yetkilileri bu uygulamayla müşterilerin her birine daha fazla zaman ve kaynak ayırabileceklerini öne sürerken “Her müşteriye birer Müşteri İlişkileri Temsilcisi aracılığıyla hizmet sunacağız. Müşteri sayısına değil en iyi şekilde hizmet verebileceğimiz müşterilerimize kattığımız değere odaklanacağız” diyor.
HSBC yetkilileri uygulamanın kaç şirketi kapsayacağının, uygulamanın tamamlanmasından sonra ortaya çıkacağını açıkladılar.
JAMES EMMETT 1 EYLÜL’DE BAŞLIYOR
HSBC’de genel müdür değişikliği ise haziran ayında açıklanmıştı. Martin Spurling’in HSBC Avrupa ve Orta Doğu Afrika Bölgesi Bireysel Bankacılık Başkanı olarak atanmasının ardından yerine Küresel Dış Ticaret ve Faktoring Başkanı James Emmett’in atandığı açıklanmıştı. Emmett 1 Eylül itibariyle görevine başlıyor.
BANKA MÜŞTERİSİ İSYAN EDİYOR
HESABI kapatılacak olan bir şirket yetkilisi diyor ki, “10 yılda olumsuz tek bir işlemimiz sicilimiz olmadı. Bizden yeterince kâr edemediklerini düşünmüşler. Bankacılığın toplumsal sorumluluğu yok mu? İstediği zaman müşterisine git deme hakkı var mıdır? Bir süpermarket, sadece bir sakız satın almak isteyen müşterisine ‘başka yerden alın’ diyebilir mi?
0 Comments